برج آزادی تهران

آنچه در این مقاله میخوانید :
تصویر برج آزادی تهران

برج آزادی نماد عظمت در این شهر است که هر کسی حداقل یکبار پس از سفر به تهران از آن بازدید کرده است؛ اما برج آزادی تهران نماد چیست؟ برج آزادی قبل از انقلاب به برج شهیاد آریامهر معروف بوده و هم‌اکنون به نام برج آزادی شناخته می‌شود‌. این برج شاهد وقایع تاریخی متعددی در این شهر است و هم اکنون پایتخت با وجود این میدان و برج معنا می‌یابد. ما در این مطلب قصد داریم در مورد این برج تاریخی که از جاهای دیدنی تهران محسوب می‌شود صحبت کنیم.

معرفی برج آزادی تهران

معرفی برج آزادی تهران

برج آزادی تهران مانند برج میلاد تهران از شاهکارهای معماری معاصر ایران است. برج آزادی را شخصی به نام حسین امانت برای یادبود جشن‌های ۲۵۰۰ ساله شاهنشاهی بین سال‌های ۱۳۴۸ تا ۱۳۵۰ بنا کرد. او در معماری آن از معماری دوران هخامنشی، ساسانی و اسلامی الهام گرفته است‌. قوس بیضی شکل، شیارهای بالای برج و کاشی‌کاری فیروزه‌ای آن، اثری شگفت‌انگیز را به وجود آورده است؛ به گونه‌ای که در سال ۱۳۵۳ در لیست آثار ملی ایران جای گرفت. در محوطه زیرین برج، سالن‌های زیادی وجود دارد که طراحی آنها به گونه‌ای است که بیشتر حالت نمایشگاهی دارند.

برج آزادی تهران کجاست؟

برج آزادی نزدیک یکی از مبادی ورودی و خروجی تهران است که هر روز مسافرت‌های درون‌شهری و برون‌شهری زیادی از این مسیر انجام می‌شود. ضلع شمال‌غربی آن به ترمینال‌های مسافربری، ایستگاه‌های تاکسی، مینی‌بوس و اتوبوس منتهی می‌شود، در ضلع شمال شرقی آن، ساختمان‌هایی وجود دارد که نوع کاربری‌ آن‌ها اداری و تجاری هستند؛ همچنین کیوسک‌های روزنامه فروشی، بلیط‌ فروشی و … وجود دارد، ضلع جنوب شرقی این برج به پارک المهدی محدود می‌شود و ضلع جنوب غربی آن به سازمان ملی نقشه‌برداری و محدوده فرودگاه مهرآباد می‌رسد. بوستان مادر تهران هم در محدوده این برج قرار دارد.

برج آزادی تهران چند متر است؟

برج آزادی تهران از بالا تا سطح زمین ۴۵ متر ارتفاع دارد. این برج دارای چهار طبقه بوده و دو راه پله با ۲۸۶ پلکان و دو آسانسور دارد. برای ساخت آن از ۲۵ هزار قطعه سنگ مرمر جوشقان اصفهان و ۹۰۰ تن آهن بهره گرفته‌اند. درهای اصلی برج آزادی ساخته شده از سنگ گرانیت همدان است و برای طبقه همکف و طبقات برج از سنگ‌های معدن مروارید کردستان کمک گرفته‌اند. بنای برج متشکل از یک هندسه مربع مستطیل است که بعد از ۱۶ ضلعی شدن به یک گنبد می‌‌رسد که می‌توان آن را از داخل برج هم مشاهده‌ کرد. 

مسیرهای دسترسی به برج آزادی تهران

مسیرهای دسترسی به برج آزادی تهران

 با استفاده از وسایل نقلیه مختلف می‌توان به برج آزادی تهران رسید. مسیرهای دسترسی با این وسایل نقلیه متفاوت هستند. 

  • اتوبوس: اتوبوس و تاکسی‌های مناطق مختلف تهران و شهرهای حومه (مثل کرج، رباط کریم و اسلامشهر) از میدان و ترمینال آزادی عبور می‌کنند. از طرفی این اتوبوس‌ها و تاکسی‌ها مسافرانی از ترمینال آزادی به شهرهای شمالی و غربی کشور می‌برند. بی‌آرتی‌های پایانه آزادی هم با حرکت به سمت تهرانپارس، ترمینال خاوران و دانشگاه علوم و تحقیقات به میدان آزادی دسترسی پیدا می‌کنند.
  • مترو: برای رفتن به ترمینال آزادی با مترو از خط چهار مترو (خط ارم سبز-شهید کلاهدوز) بروید و در ایستگاه میدان آزادی از مترو پیاده شوید. 
  • ماشین شخصی: با توجه به اینکه ممکن است در مناطق مختلف تهران ساکن باشید مسیرهایی که با اتومبیل شخصی می‌روید متفاوت هستند. اگر ساکن ضلع جنوبی هستید از طریق بزرگراه آیت‌الله سعیدی، اگر ساکن ضلع شمالی هستید از بزرگراه محمدعلی جناح، اگر در جاده مخصوص زندگی ‌می‌کنید از بزرگراه لشگری و در صورت سکونت در ضلع شرقی از خیابان آزادی به برج آزادی بروید.

بخش‌‍‌های مختلف برج آزادی

همان‌گونه که از برج آزادی تهران عکس و تصویر گذاشتیم این برج شامل چهار طبقه است که هر طبقه شامل بخش‌های مختلفی است.

طبقه زیرزمین

در طبقه زیرزمین سالن‌های زیادی وجود دارد که چند نمونه از آنها عبارتند از: 

  • سالن ایران‌شناسی: در این سالن با مسیر U شکل روی نقاله‌های متحرک با ویژگی‌های اقلیمی، فرهنگی و اقتصادی استان‌های مختلف آشنا می‌شوید. این سالن ماکت‌های استان‌های مختلف و تصاویر حجمی و طرح‌های مختلف مراکز تاریخی، فرهنگی و … را به تصویر می‌کشد.

 

  • سالن سینمای سیمولیشن: این سالن مجهز به امکانات و تکنولوژی مختلف است و ساخت آن را بنیاد رودکی در سال ۸۸ انجام داده است. در آن به روزترین صندلی‌ها وجود دارند که با ایجاد افکت‌هایی تماشای فیلم را جذاب می‌کند.

 

  • گذرگاه پیشینیان: در این قسمت درهای ورودی سنگی را می‌بینید که 3ونیم تن وزن دارند. ویترین‌هایی در این راهرو دیده می‌شود که شامل اشیای ادوار مختلف تاریخی است.
  • تالار کهن: بعد از گذر از گذرگاه پیشینیان به سالنی می‌رسید که از سال ۸۸ به عنوان موزه سنگ استفاده می‌شد و ۳۷۰ نوع سنگ و گوهر زینتی را در بر می‌گرفت. این سنگ‌ها را نادر صنعانی با سفر به بیش از ۴۰ کشور جمع‌آوری کرده است و آثار مختلفی را شامل می‌شود. دو آسانسور در این تالار وجود دارد که به علت مورب بودن پایه‌های برج برای رفتن به طبقات بالا باید از آسانسور استفاده کرد. 
  • تالار آینه: در ضلع شمالی تالار کهن، تالار آینه است که ۱۲ غرفه دارد و از آینه در آن استفاده شده است.
  • نگارخانه اقوام: در این قسمت دالانی به شکل دایره وجود دارد که اشیای مردم شناسی در آن نگهداری می‌شود. 

راهروی فناوری و سالن دانستنی‌ها، نگارخانه بوستان و تالار فرهنگ برج آزادی، سالن نمایش یا سالن مولتی ویژن و بخش‌های مربوط به تشریفات و اداری نیز در این طبقه قرار دارند.

طبقه اول

در این طبقه با فاصله ۲۳ متر با سطح زمین چیزی برای نمایش و بازدید وجود ندارد فقط آسانسورها در این طبقه تعویض می‌شوند.

طبقه دوم

این طبقه ۳۳ متر با زمین فاصله دارد و گنبد بتنی با طرح شمسه در وسط آن دیده می‌شود. در این طبقه عکس‌های تاریخی به نمایش در می‌آید.

طبقه سوم

ارتفاع آن ۳۹و نیم از سطح زمین است. در آن شکاف‌های مستطیل و عمودی، پنجره‌های لانه زنبوری و گنبد مزین به کاشی‌کاری فیروزه‌ای به چشم می‌خورد.

 

سخن پایانی

برج آزادی تهران نماد پایتخت کشور محسوب می‌شود و یکی از مکان‌های دیدنی و تاریخی است که تمدن و فرهنگ ایرانی را از چند دهه به تصویر می‌کشد. توصیه می‌کنیم اگر گذرتان به تهران افتاد حتما از آن بازدیدی داشته باشید. در صورت مواجهه با سوال یا ابهامی در این مورد، مشاوران ما در سایت الماس تریپ آماده پاسخگویی به سوالات و ابهامات شما هستند. 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا
به بالای صفحه بردن

رزرو از میان بیش از 500 هتل در مشهد