میدان حسن‌ آباد

آنچه در این مقاله میخوانید :
میدان حسن آباد

میدان حسن‌ آباد در تقاطع خیابان امام خمینی (سپه) و خیابان وحدت اسلامی قرار دارد. این مجموعه در سال 1309 تاسیس و در سال 1390 بازسازی شده است. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد طراح میدان حسن آباد و سایر جزئیات در ادامه با الماس تریپ همراه شوید.

معماری منحصر به فرد و قدیمی بودن میدان حسن آباد اولین چیزی است که در نگاه اول شما را مجذوب خود می‌کند. این میدان قدیمی پایتخت در حقیقت یکی از جاذبه‌های دیدنی شهر تهران محسوب می‌شود که همانند عمارت کلاه فرنگی تهران جزو مکان‌های تاریخی شهر تهران است که یک بار دیدن آن را به همه پیشنهاد می‌شود. اما آیا می دانید آدرس میدان حسن آباد کجاست؟ در ادامه با ما همراه باشید تا با این میدان و پیشینه تاریخی آن بیشتر آشنا شویم.

میدان حسن آباد

معرفی میدان حسن آباد

میدان حسن آباد که به میدان هشت گنبد نیز معروف است در تقاطع خیابان امام خمینی واقع شده است. با رسیدن به این میدان شما مجذوب نورپردازی‌ها و زیبایی‌های تاریخی این میدان می‌شوید. دیدنی‌های زیادی در اطراف میدان حسن آباد موجود است که از نمونه‌های آن می‌توان به موزه مقدم، موزه آبگینه، موزه پست و کافه‌های خیابان سی تیر اشاره کرد. معماری منحصر به فرد، این میدان را به یکی از جاهای دیدنی شهر تهران تبدیل کرده است. منظره متقارن و باشکوه میدان حسن آباد سال‌ها است که اصالت خود را حفظ کرده است. چهار ساختمان قرینه در چهار سوی میدان با گنبد‌های هم اندازه و نورپردازی چشم نواز آنقدر زیبا است که زیبایی آن در شب هم از روز چیزی  کم ندارد.

در سال ۱۳۹۰ بناهای دور میدان حسن آباد مرمت و بازسازی شدند که اخرین بازسازی ان به سال ۱۳۹۵ باز می‌گردد. معماری این ساختمان‌ها با سبک رنسانس بوده و شباهتی به معماری سنتی ایرانی ندارد. ساختمان‌های قرینه این میدان را قلیچ باقلیان با نظارت معمار برجسته ارمنی به نام لئون تادوسیان ساخته است. در این میدان همانند خیابان‌های معروف تهران همچون تجریش حس زندگی در جریان است. اگر می‌خواهید زیبایی‌های میدان حسن آباد را به طور کامل مشاهده کنید پیشنهاد می‌کنیم که هنگام آخر شب به این میدان رفته و با نشستن روی نیمکت‌ها ساعاتی را به استراحت و تماشای زیبایی این میدان قدیمی بپردازید.

میدان حسن آباد

تاریخچه میدان حسن آباد

در گذشته و پیش از آن که نام میدان در این منطقه به کار برده شود به این منطقه که در ناحیه شمال غرب تهران قرار دارد حسن آباد می‌گفتند. این منطقه یکی از بزرگ‌ترین باغ‌های شهر به شمار می‌آمد که به میرزا یوسف آشتیانی ملقب به مستوفی الممالک که یکی از رجال قاجار بود تعلق داشت. این شخص بیشتر زمین‌های اطراف را خرید و به نام پسرش حسن، باغی را به نام حسن آباد ایجاد کرد. بعد از فوت میرزا یوسف آشتیانی این ملک به دست ورثه به صورت تکه تکه فروخته شد و دیگر اثری از باغ زیبای حسن آباد باقی نماند.

تا سال‌ها بعد این منطقه یک چهار راه کوچک بود که به بسیاری از مناطق تهران با راه‌های پیچ در پیچ دسترسی داشت. در زمان پهلوی چهارراه حسن آباد تبدیل به میدان دایره‌ای شکل با شعاع ۴۵ و مساحت ۶۵۰۰ متر رسید که ساخت آن در سال ۱۳۰۹ به پایان رسید. با ساخت ساختمان‌های گنبدی شکل و هشت گنبد فلزی مدور این میدان به میدان هشت گنبد شهرت یافت. امروزه میدان حسن آباد فقط یک میدان تاریخی باقی مانده از گذشته نیست بلکه جایی برای گشت و گذار و خرید نیز محسوب می‌شود.

دسترسی به میدان حسن آباد

حال که با این میدان و پیشینه تاریخی آن آشنا شدیم شاید بپرسید که آدرس میدان حسن آباد کجاست؟ در پاسخ باید گفت که این میدان در محله سنگلج تهران و در تقاطع خیابان حافظ و امام خمینی واقع شده است که برای دسترسی بهتر می‌توانید آدرس میدان حسن آباد روی نقشه را جستجو کنید. آیا می دانید که میدان حسن آباد بورس کجاست؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که تقاطع امام خمینی را به عنوان بورس ابزار و یراق تهران می‌شناسند و به علت قرار گیری این میدان در تقاطع امام خمینی آن را به عنوان بورس ابزار یراق می شناسند. از لحاظ موقعیت جغرافیایی میدان حسن آباد در نزدیکی مراکزی همچون بازار چارسو و موبایل ایران و همچنین پاساژ علاءالدین واقع شده است. برای دسترسی به میدان حسن آباد مترو نیز موجود است که نزدیک‌ترین آن ایستگاه مترو حسن آباد است. نزدیک ترین ایستگاه اتوبوس نیز ایستگاه حسن آباد است که رفت و آمد به این مکان تاریخی را بسیار راحت و آسان کرده است.

سخن پایانی

در میان آثار تاریخی و مکان‌های دیدنی فراوان پایتخت میدان حسن آباد یکی از زیبا‌ترین مکان‌های تاریخی است که قدمت بسیار زیادی دارد. با ورود به این میدان جریان زندگی و شور و نشاط را حس خواهید کرد. این میدان که در تقاطع امام خمینی واقع شده با معماری منحصر به فرد و ساختمان‌های گنبدی شکل قرینه، نمایی زیبا و چشم نواز را ایجاد کرده است. اگر شما نیز به بافت ساختمان‌های قدیمی و حس خوشایند انرژی آن‌ها علاقه‌مند هستید پیشنهاد می‌کنیم از این میدان حتما دیدن کنید. در این مطلب از الماس تریپ شما را با میدان حسن آباد و پیشینه تاریخی آن آشنا کردیم. اگر شما نیز از این میدان دیدن کرده‌اید نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا
به بالای صفحه بردن

رزرو از میان بیش از 500 هتل در مشهد