حسینیه ارشاد تهران اگرچه در لیست جاهای دیدنی تهران در رده پایینتری قرار دارد اما دیدن آن را به افرادی که به ظرافت معماری مکانهای مذهبی علاقهمند هستند پیشنهاد میکنیم. اگر شما نیز علاقهمند به آشنایی بیشتر با این مکان مذهبی و ویژگیهای آن هستند و تمایل دارید بدانید حسینیه ارشاد در تهران کجاست؟ با الماس تریپ همراه باشید.
معرفی حسینیه ارشاد تهران
حسینیه ارشاد تهران یک پایگاه اجتماعی، فرهنگی و مذهبی در شهر تهران است که به عنوان یک آثار ملی نیز شناخته میشود. این بنا اثر معمار معروف ارمنی تبار است که بناهای مهم زیادی را در تهران طراحی و ساخته است. زیبایی و جزئیات ظریف معماری این حسینیه میتواند چشم هر بینندهای را به سمت خود جذب کند.
این حسینیه یک مکان مذهبی با قدمت بسیار بالاست که در تاریخچه آن از افراد زیادی به عنوان موسس یاد شده است. محمد همایون، ناصر میناچی و عبدالحسین علی آبادی افرادی هستند که به عنوان بنیانگذار مجموعه ارشاد شناخته میشوند. این مجموعه دارای پلانی مستطیل شکل بوده و معماری آن تلفیقی از معماری سنتی و معاصر است.
حسینیه ارشاد از ۳ ساختمان اصلی تشکیل شده است که دو بنا در بخش غربی و یک بنا در بخش شرقی قرار دارد. سالن اصلی حسینیه در جنوب غربی و شبستان آن در شمال غربی واقع شده است. معماری این مسجد تفاوتهای زیادی با مساجد دیگر همچون مسجد شاه تهران دارد.
به طور مثال حسینیه ارشاد فاقد منارههای مرسوم در دیگر مساجد است و اگر تا به امروز به این حسینیه رفته باشید، مشاهده میکنید که تنها دو مناره کوچک در قسمت ورودی اصلی تعبیه شده است. این حسینیه در سال ۱۳۴۶ با متراژ ۲۰۰۰ متر مربع ساخته و در سال ۱۳۵۹ به وسعت آن افزوده شد.
اگر این سوال برای شما پیش آمده که حسینیه ارشاد در تهران کجاست؟ باید گفت که این حسینیه در محله قبا تهران و در خیابان دکتر شریعتی، خیابان ارشاد واقع شده است.
موقعیت مکانی این حسینیه نیز نزدیک مراکزی همچون بیمارستان کودکان مفید، مرکز واکسیناسیون ارشاد و چشم پزشکی نگاه قرار گرفته است. دسترسی به حسینیه ارشاد با مترو نیز امکان پذیر است به طوری که شما میتوانید از ایستگاه چیتگر شریعتی به راحتی به این حسینیه دسترسی داشته باشید.
کتابخانه حسینیه ارشاد تهران
یکی از بخشهای مهم و معروف حسینیه که شهرت زیادی دارد کتابخانه این مجموعه است. این کتابخانه دارای یازده بخش است:
- بخش پذیرش
- امانت کتاب
- کودکان و نوجوانان
- ناشنوایان
- نشریات ادواری
- روابط عمومی و اینترنت
- بخش فنی
- بخش خدمات
- مرجع و مجموعه سازی
همچنین این کتابخانه دارای مجموعه کتابهای نفیس و گرانبهایی است که دایرهای گسترده از موضوعات مختلف همچون ادبیات، فلسفه، علوم طبیعی و… را شامل میشود. در سال ۱۳۹۰ نیز کتابخانه دیجیتال این مجموعه به منظور دسترسی آسانتر و سریعتر راه اندازی شد.
معماری حسینیه ارشاد تهران
با نگاهی به نمای بیرونی و داخلی حسینیه ارشاد تهران می توانید متوجه تفاوت سبک معماری این مجموعه با دیگر مساجد شوید. اوژن آفتاندلیانس معمار ارمنی تبار این مجموعه با هدف ایجاد یک مکان مدرن شروع به طراحی این حسینیه کرد. در سبک معماری این حسینیه علاوه بر معماری سنتی ایرانی، ردپایی از معماری مدرن معاصر نیز به چشم می خورد.
یکی از ویژگی های اصلی این حسینیه که افراد را برای بازدید از آن علاقهمند می کند معماری ظریف و منحصر به فرد آن است. علاوه بر این طراح ارمنی بزرگان دیگری همچون علی برگی جانی، احمد فلاح، محمود ساعت ساز و اکبر زحمتکش نیز در طراحی و معماری مجموعه ارشاد نقش دارند.
سخن پایانی
حسینیه ارشاد یکی از بزرگترین و مهمترین مراکز اجتماعی و فرهنگی است که در پایتخت وجود دارد. بیشتر شهرت این حسینیه به دلیل سخنرانی ها و فعالیتهای سیاسی و فرهنگی انجام شده توسط دکتر علی شریعتی و محمد مفتح است.
اگر نمیدانید حسینیه ارشاد تهران در کدام منطقه تهران واقع شده است یا به دنبال یافتن موقعیت مکانی حسینیه ارشاد در نقشه هستید تنها کافیست در قسمت جستجو سایت نام این حسینیه را وارد کنید تا تمامی اطلاعات مکانی برای شما نمایش داده شود.