خانه امام خمینی

آنچه در این مقاله میخوانید :
تصویر خانه امام خمینی در خمین

امام خمینی در طول مدت زندگانی خویش در شهرهای خمین و قم زندگی می‌کردند. خانه امام خمینی یکی از بناها و ساختمان‌های مهم در شهر خمین محسوب می‌شود که دارای تاریخچه سیاسی و اجتماعی خاصی است. ساختمان این خانه مربوط به دوران قاجار بوده و دارای معماری زیبا و منحصر به فردی است.

سالانه افراد زیادی برای دیدن این خانه و تاریخچه آن به خمین سفر می‌کنند. اما یکی دیگر از خانه‌های ایشان در شهر تهران و در جماران واقع شده است که یکی از جاهای دیدنی تهران محسوب می‌شود. شاید این سوال برایتان پیش آمده باشد که خانه امام خمینی کجاست؟ و در کدام قسمت شهر تهران واقع شده است؟

برای پاسخ به این سوالات در ادامه همراه ما باشید.

تصویر خانه امام خمینی در خمین

 

معرفی خانه امام خمینی در خمین

خانه امام خمینی که در شهر خمین قرار دارد یکی از آثار تاریخی این شهر محسوب می‌شود که شهرت زیادی دارد. بافت قدیمی و معماری منحصر به فرد این خانه گردشگران زیادی را برای بازدید به سمت خود جذب می‌کند. ساختمان اصلی این بنا مانند خانه دکتر مصدق بسیار قدیمی بوده و به دوران قاجار باز می‌گردد.

خانه امام خمینی در شهر خمین در سال ۱۲۱۸ توسط پدربزرگ ایشان خریداری شد و با معماری جذابی که دارد یکی از بناهای زیبا و مثال زدنی این شهر محسوب می‌شود. منزل امام دارای پلانی مستطیل شکل به مساحت ۲۵۰۰ متر مربع است و از چهار حیاط مجزا تشکیل شده است. در حقیقت فضای داخلی این خانه به چهار قسمت تقسیم می‌شود که هر قسمت دارای حیاط جداگانه است. در وسط هر حیاط نیز حوضی زیبا واقع شده که زیبایی و جذابیت آن را دو چندان کرده است. 

 

معرفی خانه امام خمینی در قم

خانه امام خمینی که در سال‌های ۱۳۳۵ تا ۱۳۴۲ و قبل از تبعید در آن ساکن بودند در شهر قم و در محله‌ای قدیمی به نام یخچال قاضی قرار دارد. این محله در گذشته جزو محلات حاشیه‌ای و محروم بوده است. این خانه با توجه به اینکه در محله‌ای قدیمی واقع شده است اما از نظر معماری بسیار زیبا و منحصر به فرد است.

خانه امام خمینی در قم همچون خانه تیمورتاش جزو آثار تاریخی است که هر روزه مورد بازدید علاقه‌مندان قرار می‌گیرد. خانه قم امام از دو حیاط بزرگ و کوچک تشکیل شده که بسیار به خانه مدرس تهران است. حیاط اصلی این خانه شامل یک زیر زمین و یک طبقه بالای آن است. بازدید از خانه امام خمینی از ورودی زیرزمین آغاز می‌شود و پس از دور زدن کامل زیر زمین دوباره به نقطه اول بازگشته و از طبقه بالا از خانه می‌توان خارج شد.

اگر بخواهیم نگاهی به معماری این خانه بیندازیم باید گفت که معماری آن مطابق با مناطق کویری است. در این معماری زیرزمین خانه‌ها بسیار عمیق طراحی می‌شود و دارای بادگیر‌هایی است که در فصل گرم تابستان منجر به خنکی و هوای مطبوع می‌شود.

اگر تا به امروز برای بازدید به این خانه رفته باشید حتما مشاهده کرده‌اید که در سراسر خانه عکس‌هایی از امام و مدارکی از مبارزات ایشان برای بازدید عموم به نمایش گذاشته شده است. برای بازدید از این خانه زیبا صبح‌ها از ساعت ۷ و نیم تا ۱۲ ظهر و عصرها از ساعت ۳‌ و نیم تا اذان مغرب امکان پذیر است.
تصویر خانه امام خمینی در قم

معرفی خانه امام خمینی در محله جماران

خانه امام خمینی در تهران به مساحت ۳۰۰ متر مربع در منطقه جماران واقع شده است. امام در مدت بهبود بیماری در این منزل سکونت داشتند. آدرس خانه امام خمینی در جماران محله‌ای واقع در ناحیه ۴ منطقه ۱ تهران و در دو کیلومتری شمال شرقی تجریش و دامنه جنوبی کوه کلک چال واقع شده است.

طبقه همکف خانه جماران امام دارای دو اتاق، یک راهروی باریک، سرویس بهداشتی و آشپزخانه است. این خانه متعلق به حجت الاسلام امامی جمارانی بوده که توسط ایشان به امام داده شده بود. این اثر تاریخی در سال ۱۳۷۶ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید. خانه امام خمینی تهران در محله جماران شامل خانه اندرونی، محل اقامت، حسینیه و دفتر ایشان بود که محل اقامت امام در پشت حسینیه جماران واقع شده بود.

 

سخن پایانی

امام خمینی رهبر فرهیخته انقلاب اسلامی در طول مدت زندگی خود در خانه‌های مختلفی سکونت داشتند. برخی از این خانه‌ها جزو آثار تاریخی بوده که همه روزه مورد بازدید علاقه‌مندان قرار می‌گیرد. یکی از ویژگی‌های اصلی این خانه‌ها بافت قدیمی و معماری جذاب آن است که توجه هر بیننده‌ای را به سمت خود جلب می‌کند.

خانه امام در شهر خمین خانه‌ای است که امام تا دوران جوانی در آن سکونت داشتند سپس به خانه‌ای در شهر قم رفته که این خانه نیز جزو آثار تاریخی این شهر به حساب می‌آید. خانه جماران تهران نیز خانه‌ای است که امام در دوران مریضی برای بهبودی کامل به آن جا مراجعه کردند. در این مقاله شما را با خانه‌های امام خمینی، قسمت های مختلف خانه و ویژگی‌های آن آشنا کردیم. اگر شما نیز از این آثار تاریخی دیدن کرده‌اید، نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا
به بالای صفحه بردن

رزرو از میان بیش از 500 هتل در مشهد