امامزاده عینعلی و زینعلی تهران

آنچه در این مقاله میخوانید :
امامزاده عینعلی و زینعلی تهران

اگر شما هم جزء افرادی هستید که می‌خواهید از اماکن دیدنی تهران که زیاد هم شناخته شده نیستند، بازدید کنید، بازدید از امامزاده عینعلی و زینعلی تهران می‌تواند تجربه‌ای معنوی و در عین حال تاریخی را برایتان به ارمغان آورد. در این مقاله از الماس تریپ شما با جزئیات بیشتر و اطلاعات کامل‌تری درباره این امامزاده آشنا خواهید شد.

 

هر آنچه باید در مورد امامزاده عینعلی و زینعلی تهران بدانید

یکی از جاهای دیدنی تهران، امامزاده عینعلی و زینعلی است که شاید برای مردم و ساکنین تهران ناآشنا باشد. قطعا عده زیادی نمی‌دانند امامزاده عینعلی و زینعلی تهران متعلق به کیست یا اینکه امامزاده عینعلی و زینعلی تهران کجاست یا به چه دلیل مردم ساعت‌ها به زیارت این امامزاده مشغول می‌شوند. این امامزاده مانند امامزاده‌های دیگری همچون امامزاده قاسم، بسیار قدیمی است و قدمت آن به دوران قاجار برمی‌گردد. به همین دلیل، امروزه درختان قطور و بلندی که در محوطه آن به چشم می‌خورد، فضایی دل‌انگیز را برای زائران خلق کرده‌است.

بر اساس گفته‌هایی که از خادمان این امامزاده نسل به نسل نقل شده، امامزاده عینعلی در ۷ یا ۱۱ و امامزاده زینعلی در ۱۳ یا ۱۵ سالگی به شهادت رسیدند. سپس برای یادبود این عزیزان، که از نوادگان امام سجاد نیز بودند، مقبره‌ای توسط ارادتمندان به اهل بیت به‌عنوان آرامگاه ساخته‌ شد. از نظر تاریخی، زمان شهادت این دو عزیز، مصادف بوده است با زمان سلطنت فتحعلی شاه قاجار. اما بنایی که هم‌اکنون به‌عنوان امامزاده مشاهده می‌کنید، در سال ۱۳۲۷ به دستور ناصر فرمانروا ساخته شده‌است.

در حیاط این امامزاده عزیزان دیگری هم به خاک سپرده شده‌اند که اغلب از دوست‌داران اهل بیت و خادمان قبلی امامزاده عینعلی و زینعلی تهران بوده‌اند. اگر از بیرون به امامزاده عینعلی و زینعلی پونک نگاه کنید، آن را به‌شکل مربع و از داخل به‌صورت یک هشت‌ضلعی می‌بینید. این بنا نیز مانند دیگر امامزاده‌های تهران بازسازی شده‌است‌. در سال ۱۳۷۶، بنای امامزاده به دست هنرمند مرحوم فریدون پرهیزگار بازسازی و پس از آن در سال ۱۳۸۰، ضریح جدیدی، اثر استاد ابوالحسنی میبدی، برای آن ساخته شد. این ضریح تازه جایگزین ضریح چوبی قبلی شده‌است. در این امامزاده، مناسبت‌های مذهبی مانند ایام محرم و شب‌های قدر، برگزار شده و بیشتر اهالی محله در آن‌جا جمع می‌شوند.

در حیاط امامزاده عینعلی و زینعلی تهران، درختی ۲۵۰ ساله قرار داشته که به نقل قول از بومی‌ها در روز عاشورا خون گریه می‌کرده است. این دو برادر شهید حین وضو گرفتن به این درخت تکیه می‌کرده‌اند. چندین سال در روز عاشورا شیره‌ای قرمز رنگ از درخت خارج می‌شده ‌است و مردم آن را برای تبرک و حاجت‌روایی خشک می‌کردند. متاسفانه چندین سال پیش به دلیل بازسازی غیراصولی، این درخت خشک شد و امروزه دیگر این درخت در حیاط امامزاده نیست.

امامزاده عینعلی و زینعلی تهران

معرفی خدمات امامزاده عینعلی و زینعلی تهران

در امامزاده زینعلی و عینعلی می‌توانید علاوه بر زیارت از سایر امکانات و خدمات آن نیز بهره‌‌مند شوید. این امکانات شامل موارد زیر می‌شوند:

  • درمانگاه طب سنتی سجاد
  • کلاس‌های مشاوره
  • مهد قرآن
  • باشگاه فرهنگی ورزشی سجاد
  • مرکز فرهنگی ساجدین
  • صندوق قرض‌الحسنه ساجدین
  • مرکز مشاوره پورسینا

 

مسیر دسترسی به امامزاده عینعلی و زینعلی تهران

اگر می‌خواهید بدانید امامزاده عینعلی و زینعلی تهران کجاست، بهتر است سری به خیابان پونک بزنید و آدرس دقیق آن را از بومیان و مغاره‌داران سوال کنید. این امامزاده و زیارتگاه در بزرگراه شهید اشرفی اصفهانی، بعد از چهارراه پونک، در امتداد بلوار پونک و در کوچه امامزاده واقع شده‌است.

اگر برای رفتن به این‌ زیارتگاه می‌خواهید از اتوبوس استفاده کنید، می‌توانید سوار اتوبوس‌های خط پایانه آزادی- دانشگاه علوم تحقیقات شوید. سپس در ایستگاه مجتمع قضایی پیاده شده و در پایان خیابان پونه یک (در سمت شرق ایستگاه) به‌ سمت راست بپیچید. امامزاده در انتهای یک کوچه قدیمی به‌نام امامزاده قرار دارد. اگر قصد دارید با وسیله نقلیه شخصی به امامزاده بروید، باید بدانید که بیشتر کوچه‌های اطراف آن باریک بوده و به سختی می‌توانید خودروی‌تان را پارک کنید.

امامزاده عینعلی و زینعلی تهران

در حوالی امامزاده عینعلی و زینعلی تهران چه می‌گذرد؟

همان‌طور که گفته شد این امامزاده در محله‌ای قدیمی با کوچه‌ باغ‌هایی دل‌نشین قرار دارد. در پشت امامزاده دره فرحزاد است که چندین سال است از سرسبزی و باصفایی آن خبری نیست. نزدیک‌ترین جای دیدنی به این زیارتگاه، پارک نهج‌البلاغه است. این پارک در امتداد دره فرحزاد ساخته شده‌است که توصیه می‌شود حداقل یکبار از آن بازدید کرده و از فضای دلنشین آن‌جا لذت ببرید. جهت رفاه و سرگرمی، در این پارک، محلی برای پیاده‌روی و دوچرخه‌سواری، رودخانه، شهربازی، آلاچیق و یک پل معلق وجود دارد که شما می‌توانید علاوه بر عبور از این پل، روی آن بانجی جامپینگ را هم امتحان کنید.

 

سخن آخر

امامزاده عینعلی و زینعلی تهران از جمله اماکن زیارتی است که زیاد شناخته شده نیست. این زیارتگاه سالانه پذیرای بومیان و گردشگران متعددی به‌خصوص در ایام سوگواری برای اهل بیت است. اگر به‌دنبال یک زیارتگاه دل‌نشین و با فضایی باصفا هستید، بازدید از امامزاده عینعلی و زینعلی تهران به شما توصیه می‌شود.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا
به بالای صفحه بردن

رزرو از میان بیش از 500 هتل در مشهد