باغ‌ موزه هنر ایرانی

آنچه در این مقاله میخوانید :
نمای موزه هنر ایرانی در شب

اگر به‌دنبال این هستید که روز تعطیل را به همراه خانواده در موزه‌ای بگذرانید که علاوه بر آثار دیدنی، محوطه‌ای دل‌نشین داشته باشد، باغ‌موزه ایرانی تهران را به شما پیشنهاد می‌کنیم. در این باغ‌موزه، شما می‌توانید هنر را در کنار تفریح و کافه‌های رنگارنگ با هم تجربه کنید. در این مقاله به معرفی باغ‌موزه هنر ایرانی در تهران پرداخته‌ایم تا اطلاعات بیشتری در اختیار علاقه‌مندان گذاشته شود.

تصویری باغ موزه هنر ایرانی

معرفی باغ‌موزه هنر ایرانی

باغ‌موزه هنر ایرانی یکی از موزه‌ های تهران است که قدمت آن به دوران پهلوی بر می‌گردد. طبق اسناد و مدارک، این موزه در سال ۱۳۱۰ به دستور همسر سپهبد امیر احمدی، یکی از سران ارتش ساخته شد و متعلق به او بود.

تا قبل از انقلاب اسلامی، این باغ به‌عنوان محلی برای تفریح سپهبد و خانواده‌اش بود، اما بعد از انقلاب کاربری آن تغییر کرد و خانه سینما مالکیت آن‌ را به عهده گرفت. این باغ در اوایل دهه ۸۰ بازسازی شد و حوضچه‌ها و بخش‌های مختلف دیگری نیز، به آن اضافه شد.

این بنا و محوطه اطراف آن تقریبا در سال ۸۶ به ‌عنوان باغ‌موزه هنر ایرانی برای بازدید عموم، فعالیت خود را شروع کرد. به‌غیر از باغ‌موزه ایرانی، موزه هنر های معاصر ایران نیز در زمان پهلوی تاسیس شده ‌است که بازدید از آن خالی از لطف نیست.

نمایی از موزه هنر ایرانی

باغ‌موزه هنر ایرانی تهران شامل چه بخش‌هایی است؟

زمانی که وارد باغ‌موزه هنر ایرانی تهران می‌شوید، درختان سرسبز و سربه‌فلک کشیده نظر شما را به خود جلب می‌کند. علاوه‌بر فضای دل‌نشینی که در محوطه باغ مشاهده می‌کنید، بخش‌های هنری و اماکن جذابی در این باغ وجود دارند که بازدید از آن‌ها می‌تواند تجربه لذت‌بخش و خاطره انگیزی برایتان به ارمغان آورد. البته اگر طرفدار آثار هنری و موزه‌هایی که به هنر ملی ایرانی تعلق دارند، هستید، بازدید از موزه آبگینه و سفالینه تهران با آثاری شیشه‌ای و خارق‌العاده نیز به شما توصیه می‌شود.

 

  • ماکت‌های اماکن دیدنی در باغ‌موزه هنر ایرانی

از دیدنی‌های جذاب این باغ می‌توان به ماکت‌هایی که با دستان هنرمندان خبره ایتالیایی در زمان پهلوی ساخته شده‌است، اشاره کرد. این ماکت‌ها یادآور اماکن و آثار تاریخی ایرانی هستند که با مشاهده آن‌ها، تاریخ و خاطرات برایتان زنده می‌شود.

تمامی ماکت‌ها از بتن آرمه ساخته شده‌اند و ظرافت و زیبایی خیره‌کننده‌ای دارند‌. از رزین و پلی استر به‌همراه رنگ‌های روغنی نیز برای تزئینات و اکسسوری‌های ماکت‌ها کمک گرفته شده‌است. کلکسیون ماکت‌های باغ‌موزه ایرانی شامل موارد زیر است:

  • کاخ چهل ستون
  • برج میلاد تهران
  • باغ فین کاشان
  • برج گنبد قابوس
  • نقش رستم
  • برج آزادی تهران
  • قره کلیسا
  • آرامگاه دانیال نبی
  • گنبد سلطانیه
  • بنای شمس العماره
  • سی و سه پل
  • کاروانسرای مهیار
  • هشت بهشت

 

  • غرفه‌ها

بعد از مشاهده ماکت‌های دیدنی، می‌توانید در بخش دیگری از باغ به سراغ غرفه‌هایی بروید که برای فروش و عرضه زیورآلات، صنایع‌دستی، مصنوعات چوبی و سفالی، گلیم، گل و… احداث شده‌اند. معمولا گردشگران ایرانی و خارجی این فرصت را غنیمت شمرده و برای سوغاتی از این غرفه‌ها اقلام متنوعی را خریداری می‌کنند.

 

  • کافه و رستوران‌های باغ‌موزه هنر ایرانی

اگر بعد از گشت‌وگذار در بخش‌های مختلف باغ‌موزه هنر ایرانی خسته یا گرسنه شدید، نگران نباشید. در محوطه این باغ، رستوران‌ها و کافه‌هایی وجود دارد که می‌تواند لحظاتی خوش و آرامش‌بخش را برایتان رقم بزند. کافه‌های معروف باغ‌موزه ایرانی عبارتند از:

  • کافه شمرون

کافه شمرون با تنوع بالای غذاهای ایرانی و خارجی و امکان سرو صبحانه در فضایی باز و دل‌نشین، می‌تواند انتخاب شما گردشگران باشد. به‌علاوه اینکه می‌توانید خودروی شخصی‌تان را در پارکینگ اختصاصی آن پارک کنید.

  • کافه گالری

کافه گالری در باغ‌موزه هنر ایرانی و در محیطی بسیار زیبا و دنج قرار دارد. محبوبیت این کافه بیشتر به‌دلیل غذاهای باکیفیت بیرون‌بری است که ارائه می‌دهد. این کافه در کنار گالری پردیس ساخته شده است و در شب‌های تابستان می‌توانید در محوطه کافه علاوه بر بهره‌بردن از هوای خنک، از غذاهای لذیذ و چراغانی و نورپردازی‌های زیبای کافه لذت ببرید.

ساعات کاری کافه گالری از ۸:۳۰ تا ۲۲:۳۰ است.

  • کافه رستوران جریان

یکی دیگر از کافه رستوران‌های باغ‌موزه هنر ایرانی، کافه جریان است که مانند کافه‌های دیگر فضایی دل‌نشین جهت سرو غذاهای خوشمزه و لذیذ دارد.

این کافه معمولا از ۹ صبح تا ۱۲ شب آماده خدمات‌رسانی به بازدیدکنندگان عزیز است.

 

باغ‌موزه هنر ایرانی کجاست؟

پیدا کردن آدرس باغ‌موزه هنر ایرانی برای اهالی منطقه الهیه بسیار راحت است. دسترسی به این باغ از طریق خیابان الهیه و خیابان دکتر حسابی امکان پذیر است. شما می‌توانید از میدان تجریش به سمت خیابان شهید دربندی رفته و سپس به خیابان دکتر حسابی بروید.

متاسفانه پیدا کردن آدرس در شهر تهران کار بسیار سختی است و ترافیک‌های سنگین اجازه نمی‌دهد که شما به موقع به مقصد برسید؛ به همین جهت، می‌توانید با وسایل نقلیه عمومی مانند مترو، خود را به باغ‌موزه برسانید. بهترین راه این است که سوار خط یک مترو شده و در ایستگاه خیابان تجریش پیاده شوید. از آن‌جا می‌توانید یا با تاکسی یا با یک پیاده‌روی بیست دقیقه‌ای به باغ‌موزه هنر ایرانی برسید.

 

اطلاعات بازدید باغ‌موزه هنر ایرانی

بازدید از باغ‌موزه هنر ایرانی برای همه افراد امکان‌پذیر است و محدودیت سنی یا جنسیتی ندارد. ساعات کاری باغ‌موزه هنر ایرانی به این صورت است که تمامی روزهای هفته به جز ایام تعطیل از ساعت ۹ صبح تا ۲۲:۳۰ و روزهای تعطیل از ساعت ۸:۳۰ تا ۲۲:۳۰ باز است و علاقه‌مندان می‌توانند با حفظ نظم و رعایت حقوق دیگران از بخش‌های مختلف باغ‌موزه دیدن کنند.

هزینه خرید بلیط باغ‌موزه هنر ایرانی برای ایرانیان ۳۵۰۰ و برای گردشگران خارجی ۵۰۰۰ تومان است که در مقابل لذت و اوقات خوشی که برای بازدید کنندگان به ‌همراه دارد، رقم بسیار ناچیزی است. بهترین زمان برای بازدید از این باغ فصل بهار و پاییز است که محوطه باغ، نمای بسیار زیبا و حیرت انگیزی به خود می‌گیرد.

 

سخن آخر

باغ‌موزه هنر ایرانی تهران یکی از چندین موزه در پایتخت است که شاید برای اهالی دیگر شهرها ناشناخته باشد. اگر علاقه‌مند به بازدید از موزه‌ها و اماکن دیدنی تهران هستید، باید اطلاعات‌تان را درباره آن‌ها افزایش دهید.

بازدید از موزه می‌تواند چندین ساعت شما و خانوادتون را سرگرم کند و به‌عنوان یک تفریح خانوادگی اوقات خوشی را برایتان به ارمغان آورد. در نهایت بدانید که خاطره‌بازی در موزه‌های ایرانی و مشاهده آثار و مصنوعات دستی می‌تواند تاریخ و وقایع آن را در کنار هنر هنرمندان ماهر و معروفی برای شما زنده کند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا
به بالای صفحه بردن

رزرو از میان بیش از 500 هتل در مشهد