بازارهای قدیمی تهران تنوع بسیار زیادی دارند و در آنها اقلام مختلفی به فروش میرسند. از آنجا که در شهر تهران افراد بسیاری زندگی میکند و مسافران زیادی برای خرید به بازار میروند باید مجموعههای متنوعی برای خرید وجود داشته باشد. بازارهای قدیمی به دلیل فضای سنتی که دارند مورد توجه افراد قرار گرفته و در آنها محصولات سنتی به فروش میرسند. علاوه بر بازارهای قدیمی میتوانید به بازار تجریش تهران نیز مراجعه کنید و سوغاتیهای فراوانی را بخرید. برای شناخت بازار قدیمی تهران با ما باشید.
-
بازار عودلاجان
بازار عودلاجان یکی از محلههای قدیمی و تاریخی تهران است که در شهرک ناصر خسرو واقع شده و به خیابانهای نام بردهشده محدود میشود. این محله به دلیل قدمت خود میزبان بناهای تاریخی متعددی است که بسیار جذاب و دیدنی هستند. بازار فروشی قدیمی تهران نیز به نوعی از جذابیت تاریخی این محله با ارائه انواع صنایع دستی زیبا برخوردار است. بازار قیطریه تهران هم صنایع دستی زیادی دارد. این بازار بزرگ تهران اولین بازارچه دائمی صنایع دستی تهران است که از سال ۱۳۹۵ در آن بازسازی و پس از ۴ سال مرمت آماده بهرهبرداری شد. این بازار با طوفان رنگ و نقش های هنری که در آن صورت میگیرد، شما را در میان فضای هنری خیره میکند.
کافهها و رستورانهای سنتی بازار نیز به جذابیت آن افزوده و با تلفیق هنر، تاریخ و طعم، افراد زیادی را برای سپری کردن چند ساعت در بازار مشغول میسازد. هنگام ورود به بازار، اتاقهای گلیم و فرش با رنگهای خیرهکننده خود به شما خوشآمد میگویند. محصولاتی نظیر قلم کاری، منبتکاری، خاتم سازی، سوزندوزی، قالیچه دستباف و سایر صنایع دستی اصفهان، شیراز، کرمان و همدان به علاوه لباسها، کیفها و کفشها با طرحها و سبکهای زیبا و سنتی در بازار عودلاجان موجود هستند. در واقع، این بازار با تنوع و تاریخی که دارد، پاسخگوی هر سلیقهای با سبکهای تاریخی است.
-
بازار امامزاده حسن (ع)
این بازار قدیمی تهران کجاست؟ باید بگوییم در منطقه ۱۷ تهران واقع شده و بین خیابان امین الملک و یافت آباد قرار دارد. این بازار به دلیل وجود یک امامزاده مقدس در این مکان به نام امامزاده حسن شهرت یافته است. بازار امامزاده حسن، یک بازار مناسب برای خرید انواع اقلام ایرانی با قیمت مناسب و تخفیفهای مناسب است. در این بازار میتوانید نیازهایتان را از پوشاک، کیف و کفش، لوازم آرایشی، ساعت، طلا و جواهرات و وسایل برقی تامین کنید. این بازار نه تنها محبوبیت زیادی در بین تهرانیها دارد، بلکه افراد از سراسر ایران نیز برای خرید به این بازار مراجعه میکنند. در اطراف بازار امامزاده حسن نیز پاساژهایی وجود دارد که امکاناتی مانند شهربازی، رستوران و کافه را برای مشتریان فراهم میکنند.
-
بازار رضا
بازار رضا، بازاری پرطرفدار در منطقه خرداد است که تنها ۱۵ خرداد برگزار میشود. این بازار برخلاف بازارهای دائمی، یک بازار موقت است که در زمان خاصی از سال برگزار میشود. بازار رضا بیش از ۶۰۰ واحد تجاری را در خود جای داده است و مساحتی بیش از ۱۰ هزار متر مربع دارد. در این بازار میتوانید اقلام مختلفی مانند پوشاک، جواهرات، کیف و کفش، روسری، لوازم آرایشی و بهداشتی، عینک و سایر اجناس را با قیمتهای مناسب پیدا کنید. همچنین، در این بازار کارگاههای تولیدی و بستهبندی نیز فعال هستند که به اشتغال زایی جوانان در تهران کمک میکنند.
در کنار و داخل بازار، فروشگاههای غذایی و بستنی نیز وجود دارند که در صورت نیاز به استراحت، میتوانید به آنها مراجعه کنید. بازار رضا روزانه تعداد زیادی از مردم تهران را به خود جذب میکند و این نشاندهنده محبوبیت و توجه مردم در قبال این بازار است.
-
بازار بینالحرمین
بازار بین الحرمین در مجاورت مسجد امام فعلی (مسجد شاه سابق) و در بازار سلطانی واقع شده است. این بازار یک بازار بزرگ در تهران است و در آن میتوان انواع لوازم التحریر، سررسید، لوازم مهندسی، معماری، هنر، نقاشی و کاغذ با ابعاد مختلف را خریداری کرد. علاوه بر آن، چاپ تبلیغات و صحافی، انواع کتاب و کپی نیز با قیمتی تا ۳۰ درصد ارزانتر از جاهای دیگر در این بازار انجام میشود. قبلاً ناشران و صحافان زیادی در این بازار فعالیت میکردند، اما در حال حاضر تعداد کمی از آنها در این بازار فعالیت میکنند و بیشتر مغازهها به فروش لوازم التحریر اختصاص دارند. یکی از مهمترین اثار تاریخی در این بازار، سقاخانه بین الحرمین است.
-
بازار تهران
بازار تهران یک بازار سنتی بزرگ در محدوده خیابانهای ۱۵ خرداد، ناصرخسرو، مصطفی خمینی و خیابان مولوی واقع شده است. این بازار از مجموعهای از بازارهای مختلف تشکیل شده است که به طور تخصصی به فروش محصولات مختلف میپردازند. بازار تهران در دستور شاه طهماسب صفوی ساخته شده و از خشت گل و آجر ساخته شده است.
چهار سوی این بازار به دستور فتحعلی شاه ساخته شده و به هسته مرکزی آنافزوده شده است. بعدها با دستور ناصرالدین شاه قاجار، بازار سقف زده شد تا در فصول گرم سال، مشتریان از آفتاب سوزان تهران محافظت شوند. سقف بازار نیز توسط یک معمار فرانسوی طراحی شده است. بازار تهران در بازه زمانی بین سالهای ۹۰۷ تا ۱۱۳۵ هجری خورشیدی ساخته شده است. اگر اهل تهران نیستید و قصد خرید جهیزیه، طلا، پوشاک، یا لوازم آرایش برای مغازهتان را دارید، در اطراف بازار تهران تعداد زیادی هتل یک ستاره تا ۴ ستاره وجود دارد که میتوانید در نزدیکی بازار اقامت کنید.
-
بازار قوامالدوله
بازار قوام الدوله، معروف به بازارچه شاپور، یک بازارچه سنتی در تهران است. این بازارچه از مسیر شاپور آغاز میشود و تا محله سنگلج ادامه پیدا کرده است. بازارچه شاپور با سایر بازارچههای قدیمی تهران، مانند بازار قدیم، توسط ساختار و طرح فضایی خود مشابهت دارد. در این بازارچه میتوانید انواع فروشگاهها از بقالی و نانوایی تا کفشفروشیها، خیاطیها و میوهفروشیها را بیابید. گذرگاههای تنگ و باریک با سنگفرشهای زیبا محل عبور ماشینها و موتورسواران در میان جمعیتی از مردمی است که در حال تردد و خرید هستند.
بازارچه شاپور در زمان شاه طهماسب صفوی ساخته شده بود و در عصر ناصرالدین شاه مجدداً ساخته شد. به همین دلیل به آن بازارچه قوام الدوله نیز میگویند. اما در دوره رضاشاه نام آن به بازارچه شاپور تغییر کرد. این بازارچه به همراه بازار معیر که در انتهای آن است، به بازارچههای دوقلو معروف هستند. معماری این بازارچه به عهد قاجاریه برمیگردد و طراحی زیبایی دارد. این بازارچه اخیراً ترمیم شده و ورودی آن در خیابان وحدت اسلامی قرار دارد.
سخن پایانی
همانطور که در این مطلب توضیح دادیم در شهر تهران بازارهای زیادی وجود دارد که برخی از آنها با قدمت بالای خود به عنوان بازارهای قدیمی شناخته میشوند. در این بازارها انواع کالا و اقلام مختلف فروش میرسند و قیمتهای مناسبی هم دارند. اگر میخواهید با سنتهای خرید و فروش کالاهای مختلف در تهران آشنا شوید حتماً سری به بازارهای قدیمی آن بزنید. این بازارها تنوع زیادی دارند و در مناطق مختلف تهران قابل مشاهده هستند. اگر اطلاعاتی در این زمینه دارید با ما به اشتراک بگذارید.