شیراز در فصل بهار و ایام تعطیلات میزبان سیل عظیمی از مسافران است و همه آنها سعی دارند از دیدنیها و آب و هوای فوق العادهای که این شهر در فصل بهار دارد نهایت استفاده را ببرند. جاهای دیدنی شیراز به یک یا چند مورد ختم نمیشود و اگر کسی بخواهد تمام این مکانهای زیبا را بگردد، قطعاً مدت زمان زیادی را باید در شهر شیراز بماند. عمارت شاپوری از مشهورترین و محبوبترین جاذبهها و البته خانههای تاریخی شیراز است که شما میتوانید در زمان سفر به شهر تاریخی شیراز از آن دیدن کنید.
معرفی عمارت شاپوری
عمارت زیبا و جذاب شاپوری از پر ابهتترین باغ عمارتهای استان فارس به شمار میرود که به دوره پهلوی اول تعلق دارد. در این عمارت شما میتوانید تلفیقی از معماری اصیل ایرانی و البته اروپایی را ببینید. در سال ۱۳۷۹ این باغ عمارت در فهرست آثار ملی ایران قرار گرفت و هم اکنون دارای رستوران و کافی شاپ است. عمارت شاپوری شیراز رستوران بزرگ و خیلی جذابی دارد و شما میتوانید با حضور در آن انواع غذاهای ایرانی را سفارش داده و با بهترین کیفیت ممکن دریافت کنید.
عمارت شاپوری از سال ۱۳۱۰ تا سال ۱۳۱۵ تحت نظر ابوالقاسم مهندسی معمار معروف آن زمان طراحی و ساخته شد. این عمارت متعلق به عبدالصاحب شیرازی از بزرگترین و معروفترین تجار آن زمان شیراز بود و تا اوایل دهه هفتاد هم همین خاندان در باغ سکونت داشتند که البته اینک کاملا متروکه است. در سال ۷۸ میراث فرهنگی استان فارس عمارت شاپوری را از این خاندان خریداری کرده و آن را در لیست میراث فرهنگی قرار داد.
عمارت مشهور و بسیار پرآوازه عمارت شاپوری از مهمترین بناهایی بوده که در شهر شیراز قرار گرفته است. شاید برای برخی بازدید از موزه پارس شیراز بسیار سرگرم کننده باشد یا حتی برخی بخواهند باغ عفیف آباد شیراز را به نظاره بنشینند؛ اما بازدید از عمارت شاپوری شیراز بدون قید و شرط برای تمامی افراد لذت فراوانی دارد. در سفر خود به این شهر زیبا و منحصر به فرد که از خوشنامترین شهرهای ایران و دنیا است بازدید عمارت شاپوری را فراموش نکنید و سری به فرهنگ و تاریخ تمدن پارسی بزنید.
عمارت شاپوری کجاست؟
برای اینکه به عمارت شاپوری بروید میتوانید از اتوبوس، مترو یا حتی تاکسیهایی که در مسیر بلوار زندیه قرار گرفتهاند استفاده کنید. این عمارات آنقدر معروف است که تنها کافیست نام آن را ببرید تا شما را خیلی سریع به این خانه زیبا و تاریخی برسانند. آدرس دقیق خانه شاپوری را در ادامه برای شما ذکر میکنیم تا در سفرتان به شهر زیبای شیراز حتما از آن بازدید کنید:
آدرس عمارت شاپوری شیراز: بلوار زندیه، خیابان انوری
ورودی که برای عمارت شاپوری در نظر گرفتهاند، مبلغ بسیار اندکی بوده که شما باید برای بازدید بپردازید. از ساعت ۸ صبح تا ۱۱ شب این عمارت مشغول به فعالیت بوده و گردشگران میتوانند به آن ورود پیدا کنند و از گوشه و کنار عمارت شاپوری دیدن نمایند. به این موضوع دقت داشته باشید که اگر بخواهید به قسمت کافی شاپ و رستوران عمارت مراجعه کنید، نیاز به پرداخت ورودی نخواهید داشت.
معماری عمارت شاپوری
عمارت شاپوری از دو طبقه تشکیل شده و در زمینی با مساحت ۴۶۳۵ متر بنا شده است. البته تنها ۸۴۰ متر آن زیربنا بوده و بقیه آن همچون باقی باشکوه جلوهگری میکند. معماری قاجاری در سبک این بنا به صورت کامل قابل مشاهده است. برای اینکه به داخل عمارت رجوع کنید باید یک چرخش ۹۰ درجهای را به سمت نمای شمالی داشته باشید. معابری که برای این باغ قرار گرفته دارای الگوی متقارن بوده اما درختانی که در این باغ کاشته شدهاند به صورت قرینه نیستند. موضوعی که سبک معماری را به صورت نامتعارفی با معماری ایرانی در آورده است بالکنی بوده که برای بنا ساختهاند.
اگر به این عمارت بروید متوجه نقش و طرح کلی بینظیری که دارد میشوید. راه پلهای که برای این بنا در نظر گرفته شده در هیچ کدام از بناهای آن زمان وجود نداشته است. علاوه بر این درون عمارت از اتاقهای بسیاری شکل گرفته و هر کدام برای کار خاصی استفاده میشدند. با توجه به تمام این مباحث است که میگوییم این باغ عمارت تلفیقی از معماری ایرانی و اروپایی است.
در قسمت غربی عمارت شما شاهد ستونهایی هستید که کاملاً مدور بوده و از کاشی کاریهایی که دارای طرح هخامنشی هستند، بهره میبرند. در مرکز این باغ یک حوزه پنج پره بزرگ هست که به شکل باشکوهی در قلب عمارت قرار گرفته است.
کافی شاپ و رستوران عمارت شاپوری
همانطور که اشاره کردیم عمارت شاپوری چند ماهی است که در فهرست آثار ملی قرار گرفته و کاربرد آن در حال حاضر رستوران و کافی شاپی بوده که در این خانه ایجاد شده است. عمارت شاپوری رستوران باشکوهی را افتتاح کرده که شما میتوانید غذاهای ایرانی فوق العادهای که در این رستوران طبخ میشود را سفارش داده و در فضایی باشکوه و تاریخی میل کنید. میتوانیم بگوییم که نوش جان کردن غذاهای سنتی در این باغ زیبا یا حتی خوردن یک فنجان چای در کافه عمارت شاپوری آن هم در استکانهای کمر باریک قجری میتواند برای هر شخصی حتی اگر ایرانی هم نباشد، بسیار لذت بخش باشد.