باغ گیاهشناسی تهران یکی از باغهای تهران است که میتوان با رفتن به آنجا از هوای آلوده دور شد. در این باغ بخشهای مختلفی وجود دارد که هر کدام زیبایی خاص خود را دارد. میتوان در تمام فصول به این باغ رفت، اما بهترین زمان فصل بهار است.
ساعت بازدید از باغ گیاهشناسی تهران همه روزه از ساعت ۹ صبح الی ۱۸ است. بلیط باغ گیاهشناسی تهران تا ساعت: 16:30 به فروش میرسد.
آدرس باغ گیاهشناسی تهران: استان تهران، اتوبان تهران-کرج، خروجی پیکان شهر، شهرک سرو آزاد، خیابان شهید علی گودرزی، باغ گیاهشناسی ملی
شماره تماس باغ گیاهشناسی تهران: ۰۲۱۴۴۷۸۷۲۸۲
باغ گیاهشناسی تهران کجاست؟
باغ گیاهشناسی تهران که باغ گیاهشناسی ملی نام دارد، یکی از باغهای بزرگ خاورمیانه بوده و از جاهای دیدنی تهران محسوب میشود. این مجموعه جزء ۱۰ باغ برتر دنیا است که در غرب تهران و در مراتع پارک چیتگر قرار دارد. باغ فردوس تهران نیز زیبا و طبیعت آن عالی است و میتوان از آنجا نیز دیدن کرد. پیشنهاد میشود افرادی که به گیاه و طبیعت علاقه دارند حتماً از باغ گیاهشناسی تهران و پل طبیعت تهران نیز بازدید کنند. این مجموعه از امکاناتی نظیر کافه، رستوران، آلاچیق، نمازخانه، پارکینگ و سرویس بهداشتی برخوردار است؛ همچنین شرایط خرید گل و گیاه و آموزش درباره آنها هم در این مجموعه برقرار است.
بخشهای مختلف باغ گیاهشناسی ملی ایران
باغ گیاهشناسی تهران بخشهای مختلفی دارد که در زیر به برخی از آنها اشاره میکنیم:
-
کلکسیونها
هدف از جمعآوری این کلکسیونها آموزشی، نمایشی و پژوهشی است. در این باغ هشت کلکسیون و باغ موضوعی وجود دارد که مربوط به موارد مختلفی است.
-
باغ سیستماتیک
مساحت این بخش باغ گیاهشناسی تهران ۸. ۴ هکتار است و مجموعهای از گیاهان تیره به طور خاص و منظمی در آن طبقهبندی شدهاند. گیاهان این قسمت براساس قدمتی که دارند از قدیم به جدید و به ترتیب قرار گرفتهاند. در این باغ بیشتر از ۶۰۰ گونه از ۱۰۰ تیره گیاهی وجود دارد و مکان مناسبی برای دانشجویان رشتههای علوم گیاهی و علوم کشاورزی است.
-
باغ گیاهان صنعتی و دارویی
مساحت این بخش پنج هکتار است و در آنجا شاهد تنوع زیاد گیاهی هستید. گیاهان معطر، گیاهان علفی با خاصیت دارویی از جمله گیاهان این قسمت هستند که چشمانداز آن را زیباتر کردهاند. کاشت و نگهداری گیاهان به طور طبیعی انجام شده و آبی که از دل زمین میجوشد، از بین گیاهان رد شده و به یک برکه منتهی میشود؛ همچنین در این قسمت گلهای رنگارنگ و شکوفههای زیبایی قرار دارند و داخل برکه آن نیز ماهیان قرمز به چشم میخورد.
-
رویشگاه البرز جنوبی
این مجموعه از زیباترین و غنیترین مجموعههای باغ ملی است که بیشتر از ۲۴۰ گونه گیاهی در آن نگهداری میشود. در ساخت این مجموعه از طبیعت دامنههای جنوبی سلسله جبال البرز مرکزی الهام گرفته شده است.
-
رویشگاه هیرکانی
یکی از قدیمیترین و مهمترین مجموعههای جنگلی این باغ رویشگاه هیرکانی است که اجرای آن از سال ۱۳۵۱ شروع شد. گیاهان چوبی و علفی از ارتفاعات جنگلی خزر جمعآوری شده و در این بخش کاشته شده است. در این قسمت حدود ۶۴ گونه درخت و درختچه و ۲۹ گونه گیاهی وجود دارد.
-
رویشگاه زاگرس
مساحت این بخش حدود سه هکتار است و به صورت تپه ماهور است. ارتفاع مرتفعترین نقطه این تپه بیشتر از ۱۰ متر است و ساخت آن از سال ۱۳۶۷ شروع شد.
- گلخانه جنوب ایران
این گلخانه شامل سه بخش است که در بخش اول آن نهالهای درختان مانگرو کاشته شده است. بخش میانی نسبت به دو بخش دیگر نورگیری بهتری داشته و ارتفاع آن نیز بیشتر است. در این قسمت گونههای درختی جنوب ایران مثل کهور، نخل، شیشم، کنار و… به چشم میخورد. بخش انتهایی آن نیز سه باغچه دارد که گیاهانی مثل درمان عقرب و نیلوفر درختی در آنحا وجود دارد. درختچهها و نهالهای این مجموعه از مناطق جنوبی کشور جمع شده و به اینجا منتقل شده است.
-
میدان مرکزی
از دیگر بخشهای باغ گیاهشناسی تهران میدان مرکزی است که مساحت آن حدود ۷. ۵ هکتار بوده و در مرکز باغ قرار دارد. در بخش شمالی این میدان آبنماهای پلکانی ساخته شده که در دو طرف آن دو باغچقه به صورت قرینه وجود دارد. گیاهان این باغچه از نوع پوششی و فصلی هستند. در مرکز میدان باغ رز قرار داشته که در وسط آن یک آبنمای بزرگ وجود دارد که در اطراف آن نهرهای آبی به چشم میخورد.
بهترین زمان برای بازدید از باغ گیاهشناسی ملی
اگر قصد رفتن به باغ گیاهشناسی ملی ایران را دارید، بهترین فصل برای بازدید از آنجا فصل بهار است. در این فصل طبیعت آن زیبا و چشم نواز بوده و میتوان از دیدن گلهای رنگارنگ و با طراوت و یک باغ سرسبز لذت برد. در پاییز نیز این مکان زیبا بوده و رنگهای آن فرد را به وجد میآورد. گاهی در سال نیز جشنوارههای مختلفی در این مکان برگزار میشود که از جمله آن میتوان به جشنواره گلابگیری اشاره کرد. باغ گیاهشناسی تهران در زمستان نیز جذابیت خود را دارد و میتوان از برف نشسته بر روی درختان لذت برد؛ همچنین جای مناسبی برای عکاسی است و میتوان از سوژههای آن استفاده کرد.
مسیر دسترسی به باغ گیاهشناسی تهران
برای رفتن به باغ گیاهشناسی تهران میتوان از خودرو و مترو استفاده کرد. اگر با خودرو میروید، باید از سمت بزرگراه تهران کرج رفته و از خروجی پیکانشهر به طرف شهرک سرو آزاد رفته تا به خیابان شهید گودرزی برسید، سپس به خیابان هشتم غربی میروید. برای رفتن به باغ گیاهشناسی تهران با مترو میتوانید در ایستگاه وردآورد یا ایران خودرو پیاده شوید. سپس باید بقیه مسیر را با اتوبوس یا تاکسی و یا به صورت پیاده بروید تا به باغ برسید.