آرامگاه ابن بابویه یکی از آثار تاریخی بسیار قدیمی شهر ری است و از دیدنیهای این منطقه محسوب میشود. شهر ری یکی از شهرهای باستانی استان تهران با آثار تاریخی و مکانهای دیدنی متعدد است. این شهر در حقیقت قطب مذهبی این استان محسوب میشود و گردشگران زیادی را به سمت خود جذب میکند. قبرستان ابن بابویه نیز یکی از جاهای دیدنی تهران و این منطقه است که در آن مشاهیر و بزرگانی از دنیای ورزش، سیاست و ادبیات دفن شدهاند.
اگر شما نیز مایل هستید بدانید مزار ابن بابویه کجاست و با این آرامگاه و تاریخچه آن بیشتر آشنا شوید، در ادامه این مطلب همراه ما باشید.
آشنایی با آرامگاه ابن بابویه
آرامگاه ابن بابویه تهران یکی از قدیمیترین گورستانهای شهر ری است که نزدیک ۱۰ هکتار وسعت دارد. این قبرستان ۲۰۰ ساله از لحاظ وسعت به عنوان دومین قبرستان بزرگ تهران شناخته میشود. جالب است بدانید که مشهورترین چهرههای نامدار عرصه سیاست، هنر و ادبیات در این قبرستان دفن شده اند. با ورود به این قبرستان آرامگاههای خانوادگی و سنگ قبرهای کم نظیری را به چشم خواهید دید که هر کدام قدمت بسیاری دارند.
قدمت آرامگاه ابن بابویه شهر ری همانند امام زاده داوود بسیار طولانی است و افراد و علمای مشهوری همچون محمد علی فروغی، شیخ صدوق، غلامرضا تختی، میرزاده عشقی، علی اکبر دهخدا و حسین بهزاد در این گورستان به خاک سپرده شدهاند. برای آسانتر کردن کار بازدیدکنندگان در سر در این آرامگاه راهنمایی برای یافتن آرامگاههای برخی از مشاهیر قرار داده شده است.
در ادامه با الماس تریپ همراه باشید تا با تاریخچه این آرامگاه و گذشته آن آشنا شویم.
تاریخچه آرامگاه ابن بابویه
قدمت آرامستان ابن بابویه به دوران سلجوقیان باز میگردد، اما برخی از افراد این آرامگاه را متعلق به دوره قاجار میدانند. قبر ابن بابویه نیز در این آرامگاه واقع شده است. با کشف پیکر شیخ صدوق در سرداب زیر باغ این آرامگاه، قدمت این آرامگاه را به بیش از ۸۰۰ سال تخمین زدهاند. نام این آرامگاه نیز برگرفته از نام شیخ صدوق بوده که از نام اصلی این شخصیت یعنی محمد بن بابویه گرفته شده است.
شیخ صدوق از فقهای و بزرگان مذهب شیعه است. مزار ابن بابویه بعد از کشف جسد ایشان در آرامگاهی مخصوص این شخص در همان مکان، ساخته شد.
بنای اولیه این آرامگاه نیز با استناد به برخی از اسناد و مدارک به دوران ساسانی باز میگردد. در طول زمانهای سپری شده این آرامگاه حوادث زیادی از جمله سیل و حوادث طبیعی دیگر را پشت سر گذاشته است. در دوران قاجار و سلطنت ناصرالدین شاه این آرامگاه باغی سرسبز و بسیار وسیع بوده که پس از کشف جسد شیخ صدوق، به آرامگاه تبدیل شده است. پس از تبدیل این باغ به آرامگاه، در طول زمان به مساحت آن افزوده شد. آرامگاه ابن بابویه در دی ماه سال ۱۳۷۵ به عنوان یکی از آثار ملی در فهرست آثار ملی کشورمان به ثبت رسید.
دسترسی به آرامگاه ابن بابویه
برای افرادی که علاقمند به بازدید از آرامگاه ابن بابویه هستند و همچنین بازدید از آرامگاههای اشخاص مشهور شرایط خاصی وجود ندارد و افراد میتوانند در تمام روزهای هفته بدون هیچ محدودیتی به این آرامگاه مراجعه کنند. البته باید توجه داشته باشید که این آرامگاه در روزهای اول هفته بسیار خلوتتر از اواخر هفته است. برای اینکه بدانید آرامگاه ابن بابویه کجاست باید به شهر ری سفر کنید.
دسترسی به آرامگاه ابن بابویه راحت است. این مکان، در خیابان ابن بابویه بالاتر از سه راهی امین واقع شده است. شما میتوانید مسیر پیش رو را با مترو و یا اتوبوس طی کنید. امکانات این آرامستان نیز همانند دیگر مکان های زیارتی برای بازدید افراد و راحتی آن ها فراهم شده است.
سخن پایانی
آرامستان ابن بابویه یکی از کهنترین آرامستانهای ایران بوده که قدمتی نزدیک به ۲۰۰ سال دارد. مساحت زیاد این آرامگاه باعث شده است که آن را به عنوان دومین قبرستان بزرگ ایران بشناسند. در این مطلب شما را با این آرامگاه و تاریخچه آن آشنا کردیم.